Projekt

eu logoesi logo

Projekt je sufinancirala Europska unija iz Europskog fonda za regionalni razvoj

 

Naziv projekta: Primjena novih tehnologija proizvodnje alata u Karlovcu

Kratki opis projekta: Dana 05.11.2021. obrt Vinski Juraj alati, vl. Miljenko Vinski potpisao je s Ministarstvom gospodarstva i održivog razvoja te Hrvatskom agencijom za malo gospodarstvo, inovacije i investicije, Ugovor o dodjeli bespovratnih sredstava u svrhu provedbe projekta pod nazivom „Primjena novih tehnologija proizvodnje alata u Karlovcu“, referentna oznaka ugovora KK.11.1.1.01.0372. Provedba projekta sufinancirana je putem OP Konkurentnost i kohezija 2014.-2020. iz instrumenta Pomoć za oporavak za koheziju i europska područja „REACT-EU”.

Obrt Vinski Juraj godinama je bio predvodnik noviteta i inovacija u segmentu izrade alata za obradu drva. Temeljem provedbe projekta obrt će nastaviti s inovacijama te će mu se otvoriti mogućnost da postane prvi poslovni subjekt u Republici Hrvatskoj koji će moći razvijati i proizvoditi alate s izmjenjivim pločicama za obradu drva. Također, provedbom projekta obrt će povećati proizvodne kapacitete intenzivnim ulaganjima u nove strojeve, tehnološka rješenja i opremu s naglaskom na ostvarivanje cilja zelene i digitalne tranzicije kako bi uspješno odgovorio na povećane zahtjeve potražnje i povećao konkurentnost na tržištu. Ciljne skupine projekta su klijenti, zaposlenici i dobavljači.

Ciljevi projekta: Provedbom projekta planira se postići rast prihoda od prodaje, rast izvoza, otvaranje radnih mjesta, širenje asortimana proizvoda i povećanje kapaciteta proizvodnje postojećih, smanjenje otpada u procesu proizvodnje, ušteda električne energije po jedinici proizvoda, intenziviranje ulaganja u marketinške aktivnosti, digitalizacija marketinških aktivnosti, doprinos kružnom gospodarstvu, stvaranje poslovanja otpornog na krize, jačanje tehnoloških znanja i educiranje ljudskih potencijala te digitalizacija proizvodnih i poslovnih mjesta.

Očekivani rezultati projekta:

  • Povećanje prihoda od prodaje
  • Povećanje prihoda od izvoza
  • Povećanje proizvodnih kapaciteta
  • Širenje asortimana ponude alata
  • Veća produktivnost radnika
  • Veća resursna učinkovitost uz povećanje broja zeleno – tehnoloških procesa

 Ukupna vrijednost projekta: 1.096.430,74 €

EU sufinanciranje projekta: 391.121,33 €

Razdoblje provedbe projekta: 01.10.2021. do 01.12.2023.

Kontakt osoba za više informacija: Igor Palajsa, e-mail: This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it., tel: + 385 47 645 051

Više informacija na www.strukturnifondovi.hr i https://strukturnifondovi.hr/natjecaji/jacanje-konkurentnosti-poduzeca-ulaganjima-u-digitalnu-i-zelenu-tranziciju/

Sadržaj ove publikacije isključiva je odgovornost obrta Vinski Juraj alati, vl. Miljenko Vinski

We use cookies
Kolačiće upotrebljavamo kako bi ova web stranica radila ispravno te kako bi ju se moglo unaprjeđivati u svrhu poboljšanja Vašeg iskustva pregledavanja.
Korištenjem web stranice pristajete na uporabu kolačića.