Izjava o digitalnoj pristupačnosti

Obrt Vinski Juraj, alati za obradu drva obvezan je osigurati pristupačnost svoje mrežne lokacije u skladu s Zakonom o pristupačnosti mrežnih stranica. Ova izjava primjenjuje se na mrežnu stranicu na domenama vinski-alati.hr i vinskialati.hr.

Stupanj usklađenosti

Ova internetska stranica u većoj mjeri je usklađena sa Zakonom o pristupačnosti mrežnih stranica. Prilagodbom CMS platforme i postavljanjem UserWay plug-ina za pristupačnost ispunjena je većina zahtjeva uz iznimke koje se navode u nastavku.

Nepristupačni sadržaj

Sadržaj naveden u nastavku može biti nepristupačan zbog sljedećih razloga:

  • dio slika nema prikladan tekstualni opis (alt tekst);
  • manji kontrast pojedinih elemenata;

Priprema ove izjave o pristupačnosti

Ova Izjava pripremljena je dana 27.11.2023. prema Predlošku izjave o pristupačnosti koji je u skladu s Direktivom (EU) 2016/2102 Europskog parlamenta i Vijeća o pristupačnosti internetskih stranica i mobilnih aplikacija tijela javnog sektora.

Za pripremu ove Izjave korištena je metoda samoprocjene  koju je proveo Triton IT d.o.o. pregledom i procjenom sadržaja i programskog koda, te automatiziranom provjerom pristupačnosti korištenjem alata WAVE Web Accessibility Evaluation Tool.

Povratne informacije i podaci za kontakt

Podnošenjem zahtjeva Obrtu Vinski Juraj, alati za obradu drva možete dobiti povratne informacije i/ili prijaviti uočene nepravilnosti u smislu Zakona o pristupačnosti mrežnih stranica.

Zahtjev možete podnijeti:
e-mailom na adresu: This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it. ili
poštom na adresu: Obrt Vinski Juraj alati za obradu drva, Zagrebačka 94, 47000 Karlovac

Postupak praćenja provedbe propisa

Nadzor nad provedbom Zakona o pristupačnosti mrežnih stranica i programskih rješenja za pokretne uređaje tijela javnog sektora (NN 17/19) obavlja Povjerenik za informiranje Republike Hrvatske.

Inspekcijski nadzor nad provedbom Zakona o pristupačnosti mrežnih stranica i programskih rješenja za pokretne uređaje tijela javnog sektora (NN 17/19) obavljaju inspektori i drugi ovlašteni službenici Ureda povjerenika.

Na nadzor se primjenjuju odredbe Zakona o pravu na pristup informacijama (NN 25/13 i 85/15).

Kontakt:
Povjerenik za informiranje
Jurišićeva 19, 10000 Zagreb
Tel: 01 4609 041
Fax: 01 4609 096
E-mail: This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.
www.pristupinfo.hr

We use cookies
Kolačiće upotrebljavamo kako bi ova web stranica radila ispravno te kako bi ju se moglo unaprjeđivati u svrhu poboljšanja Vašeg iskustva pregledavanja.
Korištenjem web stranice pristajete na uporabu kolačića.