Povijest

vinski juraj

1964.

Po povratku iz SR Njemačke, gdje je radio na poslovima oštrenja alata, Vinski Juraj osniva obrt pod nazivom "Vinski Juraj brušenje i popravak widia alata", tada prvu privatnu radionicu te vrste na prostoru bivše Jugoslavije.


glodala povijesna slika

1978.

Kao odgovor na zahtjeve tržišta počinje proizvodnja glodala s lemljenim pločicama.


vinski juraj obrt

1982.

Nakon smrti Juraja Vinskog obiteljska tradicija se nastavlja, te njemu u čast obrt dalje nosi ime "Vinski Juraj alati".


alat za prve cnc strojeve

1986.

Počinje proizvodnja alata s lemljenim pločicama za prve CNC strojeve za obradu drva na našim prostorima.


radiona povijesna fotografija

1991.-1995.

Tijekom domovinskog rata, u razdoblju teškom za gospodarstvo, obrt se uspio održati te prerasta u jedan od vodećih u svojoj grani djelatnosti.


metal world logo

1996.

Osnovana je sestrinska tvrtka "Vial d.o.o." kao odgovor na tržišni nedostatak cjelovite ponude profesionalnog alata za finalnu obradu drva. Prethodilo je sklapanje dugogodišnjeg poslovnog ugovora s tvrtkom "Metal World", koji osim komercijalne komponente ima suradnju na razvoju i transferu znanja.


prvi cnc stroj

1999.

Kupnjom prvog CNC stroja započinje razdoblje modernizacije proizvodnog pogona. Taj trend nastavljen je do danas, tako da obrt raspolaže s najsuvremenijom tehnologijom u svojoj grani djelatnosti.


dijamantni alati

2003.

"Vinski Juraj alati" prvi u Hrvatskoj počinje sa servisiranjem alata za drvnu industriju s oštricama od PKD-a (dijamantni alati).


tuv logo

2007.

Uveden je "Sustav upravljanja kvalitete ISO 9001", te CE znak koji osigurava nesmetan izvoz proizvoda na tržište Europske unije.


robotizirani cnc stroj

2008.

Nabavkom robotiziranog CNC stroja za postupak elektroerozije žicom "Vinski Juraj alati" pojačava kapacitet u proizvodnji i servisu DIA alata.


zoller

2010.

Kupnjom "ZOLLER" optičkog mjernog uređaja podiže se nivo kontrole kvalitete na trenutno najvišu razinu.


We use cookies
Kolačiće upotrebljavamo kako bi ova web stranica radila ispravno te kako bi ju se moglo unaprjeđivati u svrhu poboljšanja Vašeg iskustva pregledavanja.
Korištenjem web stranice pristajete na uporabu kolačića.